fredag 4 oktober 2013

1:a inlägget: Rasistchock i Kalmar

Under gårdagen så övade Linnéuniversitetet i Kalmar/Växjö på sin krisberedskap. Gott. Det kan nog behövas i dessa dagar då vi dagligen översköljs av exotiska nyheter om den fredsälskande religionen islam och dess självmordsbombare eller galenpannor i USA som övar prickskytte på helt oskyldiga skolbarn. Även mindre exotiska inslag kan nog behöva vara föremål för krisberedskap så som brand eller översvämning. I en värld som för varje dag blir allt mindre exotisk så duger det dock inte med dylika händelser för att krisberedskapen ska behöva övas upp för Linneuniversitetet, utan man klippte till med det värsta tänkbara scenario man bara kunde: RASISTCHOCK.

Scenariot man övade på var att det på sociala medier hade uppstått ett rykte att en doktorand vid nämnda universitet skulle ha uttryckt r a s i s t i s k a åsikter. Kris? Verkligen?

Allvarligt talat, är det någon som på detta tema kan frammana bilden av smått panikslagna studenter som skriker ut sin dödsångest allt medan professorerna irrar omkring i korridorerna med glasartad blick och försöker förstå det inträffande, samtidigt som oroliga föräldrar kastar sig in i bilarna för att rädda sina telningar och återbörda dem till den trygga livmodern? Eller finns det någon vars tankar osökt leder till någon av Hollywoods otaliga katastroffilmer där vetenskapsmän, militärer och politiker trängs ihop i ett litet konferensrum för att finna lösningen på den annalkande katastrofen och som efter ett par dagar senare, livnärda på dåligt automatkaffe och cigaretter, kommer ut till den församlade världspressen med svår förstoppning, slipsen på sniskan, skjortan slarvligt nedstoppad innanför byxlinningen och med svettfläckar stora som LP-skivor under armarna, förkunnar för världen att faran är över.

Kris? Verkligen?

Kom in i matchen, Linnéuniversitetet. Get real!

1 kommentar:

  1. Ha ha ha, ja man får försöka se det komiska i eländet, men egentligen fastnar skrattet i halsen när man tänker på hur utbrett vansinnet är, och vad som väntar oss om inte förnuftet återvänder snarast till svenskarna.
    Magentan

    SvaraRadera